Sök här

ClaroRead Pro & ClaroRead Anywhere Featured

Ett talsyntesprogram med funktioner som t ex inbyggd ljudning, ordprediktion, homofonkontroll, OCR-skanning med senaste omnipage-motorn, stöd för OpenOffice och möjlighet att välja olika röster och språk. Den inbyggda funktionen för korrekturläsning vid skanning innebär att du kan kontrollera stavning och resultatet av OCR-behandlingen samt att du kan redigera texten innan du skickar resultatet till det format du önskar.

I licensen och i paketet som är tillgängligt för stadens skolor ingår förutom ClaroRead Pro även Claro AudioNote, Claro BookReader, Claro Capture, Save to Video samt Screenruler.

I listan nedan anges vilka röster som följer med vid installation av ClaroRead Pro. Ytterligare röster finns att installera som ett separat paket, även det anges i listan nedan.

Installera på privat dator
Alla elever vid Stockholms stads kommunala gymnasieskolor får installera och använda ClaroRead Pro hemma på privat dator. De kan även installera programmen Claro Book Reader (en PDF-läsare med möjlighet till annotering i PDF), Claro Ideas (program för tankekartor) och Claro Dictionary.

Webbaserad åtkomst till läs- och skrivstöd
Alla gymnasieelever kan även använda Claros webbaserade program ClaroRead Anywhere för att få talsyntes på valfri dator direkt i webbläsaren utan installation. Det fungerar även på iPad.

De har även tillgång till tillägget till webbläsaren Google Chrome, ClaroRead Chrome som även det ger talsyntes och ordprediktion på valfri dator utan någon installation på datorn. Chrometillägget förutsätter dock att Webbläsaren Google Chrome finns.

Åtkomst till webbprogram, Chrometillägg samt media för installation på privat dator fås via länken "Skolon" i Fronter under Resursrum / Elevverktyg.

Röster

Röster som ingår i ClaroRead Pro-installationen:
Acapela-röster:
Svenska Erik
Svenska Elin

Vocalizer-röster:
Engelska (Br) Daniel
Engelska (Br) Serena
Engelska (USA) Tom
Franska Thomas
Franska Virginie
Spanska Diego
Spanska Monica
Svenska Alva
Tyska Steffi
Tyska Yannick

Röster som ingår i separat röstpaket:
Vocalizer-röster:
Arabiska Maged
Danska Ida
Engelska (USA) Jill
Engelska (USA) Samantha
Finska Mikko
Grekiska Alexandros
Italienska Paolo
Italienska Silvia
Kinesiska Mandarin Ting-Ting
Norska Stine
Polska Agata
Portugisiska Joana
Ryska Milena
Svenska Oskar
Thailändska Narisa
Turkiska Aylin
442.jpg

Detaljer

Version (Windows)
7.1.21
Typ
Windowsprogram, webbtjänst, Chrometillägg
Licensform
Central licens för gymnasieskolor och gymnasiesärskolor. Övriga skolor ansvarar själva för licens.
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • Macdator
  • Chromebook
  • Androidenhet
Producent
Claro software
Webbsida
E-post support