Sök här

Scratch

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE ANVÄNDNING AV SCRATCH
Utbildningsförvaltningen har inte personuppgiftsbiträdesavtal med leverantören!
Scratch får inte användas i inloggat läge med personlig e-postadress. Använd en funktionsbrevlådeadress eller ett alias epostkonto (som inte har några riktiga personuppgifter kopplat till sig) om ni har behov av att logga in, annars använder ni tjänsten utan att logga in och sparar ner era arbeten till datorn (förhoppningsvis även till iPaden inom kort). All information lagras på MIT:s servrar i USA, detta blir ett problem då USA inte är ett godkänt land att lagra personuppgifter i utifrån GDPR om leverantören inte lever under privacy shield. I detta fall så gör inte MIT det, de vill heller inte skriva personuppgiftsbiträdesavtal med någon då de levererar en gratistjänst och inte har tiden att lägga ner för att få till det för alla länder i Europa.

Scratch är ett programmeringsspråk som gör det enkelt att skapa egna interaktiva berättelser, animationer, spel, musik och konst - och dela dina skapelser på webben.
När man skapar och delar Scratchprojekt lär man sig viktiga matematiska och beräkningsmässiga idéer, samtidigt som man lär sig att tänka kreativt, resonera systematiskt och arbeta gemensamt.

Scratch kan användas på flera olika språk, du byter språk genom att klicka på jordgloben bredvid programnamnet när du har programmet startat.

Scratch finns också som en fri webbtjänst från MIT, där man skapar direkt via webbläsaren, utan att behöva installera något på datorn. Tjänsten nås via http://scratch.mit.edu/
476.jpg

Detaljer

Version (Windows)
1.4
Typ
Windowsprogram och webbtjänst
Licensform
Freeware
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • Macdator
  • iPad
  • Chromebook
Producent
MIT
Webbsida