Sök här

Scratch

Scratch är ett programmeringsspråk som gör det enkelt att skapa egna interaktiva berättelser, animationer, spel, musik och konst - och dela dina skapelser på webben.
När man skapar och delar Scratchprojekt lär man sig viktiga matematiska och beräkningsmässiga idéer, samtidigt som man lär sig att tänka kreativt, resonera systematiskt och arbeta gemensamt.

Scratch kan användas på flera olika språk, du byter språk genom att klicka på jordgloben bredvid programnamnet när du har programmet startat.

Scratch finns också som en fri webbtjänst från MIT, där man skapar direkt via webbläsaren, utan att behöva installera något på datorn. Tjänsten nås via http://scratch.mit.edu/


VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE ANVÄNDNING AV SCRATCH
Scratch får inte användas i inloggat läge med personlig e-postadress. Använd en funktionsbrevlådeadress om ni har behov av att logga in, annars använder ni tjänst utan att logga in och sparar ner era arbeten till datorn (snart även till iPaden). All information lagras på MIT:s servrar i USA, detta blir ett problem då USA inte är ett godkänt land att lagra personuppgifter i utifrån GDPR om leverantören inte lever under privacy shield. I detta fall så gör inte MIT det, de vill heller inte skriva personuppgiftsbiträdesavtal med någon då de levererar en gratistjänst och inte har tiden att lägga ner för att få till det för alla länder i Europa.
476.jpg

Detaljer

Version (Windows)
1.4
Typ
Windowsprogram och webbtjänst
Licensform
Freeware
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • iPad
Producent
MIT
Webbsida