Den Talande Boken Webb

Webbprogrammet Den Talande Boken kräver ingen installation på datorn och kan nås från vilken dator som helst, hemma eller på skolan. Programmet kräver dock att skolan lagt upp användaren i MV-Login

Den Talande Boken är ett program med många olika möjligheter. Elever kan skriva böcker med bilder, färger, filmer och ljud. Filmerna och ljuden kan eleverna spela in själva eller komma från annan källa.

Den Talande Boken är ett redskap för kommunikation, som stimulerar skriftlig framställning och kan utveckla förmågan till reflektion över lärande. Det är språkutvecklande på såväl svenska som främmande språk.

Programmet kan även användas som pedagogiskt redskap i andra ämnen för att befästa kunskapen. Den Talande Boken tränar och ökar samarbetsförmågan i olika projektarbeten,

Den Talande Boken kan bli en digital portfolio, där elever sparar arbeten, dokumenterar upplevelser och erfarenheter, skapar presentationer, läser in berättelser och producerar filmer. Här ser och reflekterar eleverna kring sin utveckling.

Tips! Bränn portfolion på en cd eller lagra den på ett USB-minne som eleven kan ta med sig hem.

Appen DTB Media till iPad och iPhone kan användas som ett stöd till Den Talande Boken. Med appen sänds elevens bilder, videor och ljudupptagningar från mobiltelefon eller surfplatta direkt till elevens mapp i Den Talande Boken.
370.jpg

Detaljer

Version
Webbprogram
Producent
MV-Nordic
Licensform
Central licens för grundskolan, gymnasieskolan, Lärvux, SFI (kommunalt drivna) och förskolan
Webbsida
E-post support

Sök här