Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

Class Notebook

Tillägg till OneNote 2016 som även kräver Office 365.

Med Class Notebook kan man bland annat skapa en klassanteckningsbok där varje elev får en egen flik och inte kan se varandras. Läraren kan tilldela enskilda elever eller hela klassen uppgifter, och elever kan lämna in uppgifter som bara läraren ser eller samarbeta på sidor som alla i klassen ser.

Allt som görs och sparas i klassanteckningsboken kan läraren och elever se både från sina installerade versioner av OneNote på skoldatorn och från vilken dator som helst via OneNote Online på webben och sin Office 365 inloggning där. Alla kan även jobba i klassanteckningsboken från en iPad, oavsett om den är skolans eller privat, det viktiga är att man loggar in med sitt Office 365-konto.

Installerar man detta tillägg på stadens datorer så får man samma Class Notebook-funktionalitet på datorns OneNote som man redan har i OneNote Online, och samtidigt kan man utnyttja den installerade versionens större uppsättning av verktyg.


En interaktiv film, på engelska, som är bra att titta igenom för att förstå hur man använder tillägget finns här: http://aka.ms/OneNoteEDUGuide

Slöjdlärare på Mariaskolan som delar med sig av hur hon använder Class Notebook: http://pedagogblogg.stockholm.se/sthlmisit/2016/06/15/det-digitala-berikar-det-analoga-i-slojden-pa-mariaskolan/

Mer information från Microsoft riktad till lärare, på engelska, finns här: http://onenoteforteachers.com/
449.png

Detaljer

Licensform
Central licens som gäller för hela Stockholms stad
Producent
Microsoft
Webbsida
Länk till manual