Sök här

Adobe Creative Cloud

Adobe Creative Cloud är en svit med kreativa program för formgivning, layout, bild- och filmredigering och mycket mer. Några av de mest kända programmen som ingår är Photoshop, Premiere, Acrobat Pro, Illustrator och Lightroom.

Via stadens avtal med Adobe kan skolor välja att köpa hela programsviten eller enskilda program. Kontakta Atea för information om priser, använd menyn ovan "Skaffa program" för kontaktuppgifter till dem.

Några saker att tänka på då man köper licenser:

- Även om skolan har licens för senaste version av program är det inte säkert att det är paketerat och tillgängligt i Serviceportalen. Titta först vilket utbud som finns där innan ni beställer. Vissa mindre program finns inte heller paketerade separat, utan ingår bara i de paketerade sviterna.

- Licenserna är tidsbegränsade och löper alltid till nästa årsdatum för avtalet som inträffar är i mars varje år.

- Licenserna för skola (så kallade K-12-licenser) ger inte tillgång till Adobes molntjänster även om de heter ”Creative Cloud”

För komplett information över vad som ingår i sviten se länk till höger, "Webbsida".

Program som ingår i Adobe Creative Cloud och är tillgängliga i Serviceportalen (om än inte alltid senaste versionen):
Acrobat Pro, Dreamweaver, Flash, Illustrator, Indesign, Photoshop, Lightroom, Premiere Pro.

Utöver dem finns ett antal paketeringar som innehåller flera program, och där ingår i vissa fall ytterligare program som ingår i Creative Cloud-sviten. Kontakta Servicedesk för kompletta listor.
450.png

Detaljer

Version (Windows)
CC
Typ
Windowsprogram, Macprogram
Licensform
Skola ansvarar för licens
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • Macdator
Producent
Adobe
Webbsida