Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

Inlästa läromedel och Begreppa Featured

Inlästa läromedel och Begreppa (tidigare Studiestöd på modersmål)
OBS! Man kan inte längre använda tjänsten via Internet Explorer 11, som är standard på stadens datorer. Använd istället webbläsaren Google Chrome

Inlästa läromedel ger elever tillgång till en ljudboksversion av de flesta svenska läromedel strömmande via en webbsida eller om man så önskar via app för iOS (iPad, iPhone) och Android. Genom tjänsten kan elever som har svårt att ta till sig skriven text på ett enklare sätt följa med i boken. Skulle du sakna ett inläst läromedel hos ILT Inläsningstjänst så kontakta deras kundtjänst så läses den in gratis.

Begreppa (tidigare "Studiestöd på modersmål")
Begreppafilmerna för åk7-9 - fri tillgång i vårt avtal.
Filmerna finns på svenska, engelska, arabiska, somaliska, dari och tigrinja.

Begreppa riktar sig till nyanlända elever men kan även användas av andra elever med andra modersmål. Stödet ger dessa en inspelad studiehandledning på sitt modersmål kopplat till några svenska läromedel inom NO, SO, matte och hemkunskap. Ett utbud av läromedel inom vissa yrkesprogram på gymnasiet är också under uppbyggnad. Genom studiestödet får nyanlända elever snabbare möjlighet att integreras i den vanliga skolgången. Eleven lyssnar via webbsida eller app för iOS (iPad, iPhone) eller Android. För komplett förteckning över tillgängliga studiehandledningar och mer information, gå till:
Bibliotek
451.png

Detaljer

Typ
Webbtjänst, App för iPad
Licensform
Central licens för grund- och gymnasieskolor
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • Macdator
  • iPad
  • Chromebook
  • Androidenhet
Producent
ILT Inläsningstjänst
Webbsida