Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

Vektor

Vektor är en spelinsiprerad app för att träna minne och matematik. Fokus för träningen är att ge barnen verktyg för att förbättra sin förståelse för tal och samtidigt träna sitt arbetsminne och sin koncentrationsförmåga.

Vektor passar både barn utan matematiska förkunskaper, barn med 1-2 års skolgång och även äldre barn med svårigheter i matematik.

Vektor är utformat som ett spel med belöningar i form av skatter och monster som förvandlas, vilket inspirerar till större engagemang och mer träning. Träningen anpassas efter barnets förmåga och man arbetar 30 minuter per dag, fem dagar i veckan under åtta veckor. Appen har nästan ingen text och möjlig att spela utan att kunna läsa.

Ett tips är att prova att arbeta med appen tillsammans på klassnivå. Arbetar man på individuell nivå krävs förutom iPad att varje barn har ett par hörlurar.

- Arbetsminnesträning förbättrar förmågan att hålla information i arbetsminnet och att komma ihåg instruktioner.
- Genom att använda tallinjen kombinerar man flera olika typer av representationer för tal: symbolisk representation (siffran), spatial representation (position), längd och antalet objekt.
- Problemlösning och spatiala förmågor är också viktiga för matematisk förståelse och ingår i Vektor.
479.jpg

Detaljer

Typ
App för iPad, App för Android
Licensform
Freeware
Fungerar på:
  • iPad
  • Androidenhet
Producent
Cognition matters
Webbsida