Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

Socrative

Socrative är ett responssystem där du som pedagog har möjlighet att göra lagtävlingar och frågesporter eller utnyttja appen för att få så kallade ”exit-tickets” från eleverna. Du bestämmer själv innehåll (se info om fritextfält nedan) och får direkt elevåterkoppling. På elevernas enheter använder du appen Socrative Student. Som lärare laddar du istället ner appen Socrative Teacher och skapar ett gratiskonto. Det går också att använda en dator och gå in på Socrative Student eller Socrative Teacher.

Funktioner
Eleverna går med i lärarens ”rum” för att kunna svara på frågorna. Det finns möjlighet att ha 50 elever kopplade till ditt lärarrum samtidigt.
Du kan få svar med flera olika svarstyper; flervalssvar, sant/falskt, kort mening, frågesport, lagtävling eller ”exit ticket” och kan lägga in svarsalternativ och markera det rätta svaret så att frågesporten rättas direkt. De svar du får kan presenteras i olika typer av diagram, även i realtid, eller mailas som ett kalkylblad.

Exempelfilm: http://vimeo.com/173790350

För denna tjänst finns inget avtal med leverantören angående hantering av personuppgifter. Endast lärares/pedagogs inloggningsuppgifter i form av namn och e-postadress får läggas in efter personligt samtycke och på eget initiativ. Elevers personuppgifter får inte läggas in. Behöver elever logga in måste det lösas genom konton med alias. Lärare/pedagog ansvarar själv för att kontakta leverantören om man önskar radera eller få ut uppgifter från tjänsten. Godkänd användning gäller Socrative teacher gratistjänst, Socrative Pro är ej godkänt för användning i nuläget då de kräver fler personuppgifter. Registrera lärarkonto med skoltillhörighet Stockholms Stad.

Observera att tjänsten innehåller fritextfält som kräver extra varsamhet. För guidning och exempel på vad man får och inte får skriva se sidan om Personuppgifter.
548.png

Detaljer

Typ
Webbtjänst
Licensform
Freeware
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • Macdator
  • iPad
  • Chromebook
Producent
Showbie inc
Webbsida
Länk till manual