Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

TinkerCAD

Tinkercad är en gratis, lättanvänd app för 3D-design, elektronik och kodning. Den används av lärare,och elever för att designa och göra allt möjligt kopplat till #D skrivare eller vinylskärare.

Vi har idag inget personuppgiftsbiträdesavtal gällande TinkerCAD. Detta gör att elever inte kan använda sina Stockholms stads epostadresser för att skapa ett konto. För att de ändå ska kunna spara sin progression/sina arbeten rekommenderar vi att ni använder en tjänst för att skapa temporära icke-personliga epostadresser. Exempel på en sådan tjänst är http://www.getnada.com

Du behöver endast epostadressen till att verifiera ditt konto i TinkerCAD. Inloggning sker därefter med användarnamn.
Ni på skolan kan då skapa exempelvis MinSkola01/MittLösenord01. Dock så kan man inte återställa lösenord om man skulle glömma bort det utan behöver då skapa ett nytt konto.

Vi är medvetna om att detta kräver tid för er på skolan, men för att säkerställa att inte elevernas personuppgifter inte hanteras på felaktigt sätt så är detta vägen vi måste gå fram tills dess att vi kan få till ett personuppgiftsbiträdesavtal med leverantören. Vi arbetar självklart vidare med att försöka få till ett personuppgiftsbiträdesavtal, men dock ser vi inte att det kommer att lösas inom en snar framtid.
571.jpg

Detaljer

Typ
Webbtjänst
Licensform
Freeware
Fungerar på:
  • Windowsdator
  • Macdator
  • iPad
  • Chromebook
  • Androidenhet
Producent
Autodesk
Webbsida