Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

ClaroSpeak Featured

ClaroSpeak (ClaroSpeak Plus) är en app för läs- och skrivstöd som fungerar helt offline. Appen kan öppna från, och spara i, OneDrive/Office365 samt lokalt i iPaden. Appen innehåller olika typer av skriveko, markörmedföljning, ordprediktion, talsyntes mm. Den innehåller också OCR-funktionalitet vilket gör att du kan fotografera text och infoga det i din app så att det kan läsas upp och redigeras. Samma sak kan göras med befintliga bilder.

OBS! Det har stått ClaroSpeak Plus i informationen, men i Apple VPP heter den ClaroSpeak. Det är samma app.

Claro Keyboard - Tangentbordet Obs finns endast på iPad!
Claro Keyboard installeras som ett tangentbord i iPaden när man installerar ClaroSpeak, men måste sedan aktiveras inne i iPadens inställningar. I tangentbordet finns skriveko, ordprediktion, ordbok, talsyntes mm. Tangentbordet kan användas till andra appar som är installerade på iPaden. Detta gör att man direkt i Word-appen, anteckningsappen, på webbsidor, e-postappen eller i andra appar kan få talsyntes, ordprediktion etc. Observera att tangentbordet inte fungerar med externa tangentbord.

Appen laddas ned av skolans administratör. På privat enhet laddar man själv ned den kostnadsfria appen. I båda fallen laddar man ned gratisappen ClaroSpeak. När man aktiverat den med kod får man sedan plus-funktionerna. Kod och övrig information finns på Skolplattformen.

ClaroSpeak ingår i licensen för Claro Valfrihet. Gå till Claro valfrihet eller till Svensk Talteknologis Stockholmssida för information om övriga verktyg som ingår.
581.png

Detaljer

Typ
App för iPad och Android
Licensform
Central licens för grund-, grundsär-, gymnasie- och gymnasiesärskolor.
Fungerar på:
  • iPad
  • Androidenhet
Producent
Claro Software