Facebook-sida

Besök vår Facebooksida för löpande nyheter.

Logga in (endast för webbsidans administratörer)

Alla program, appar och webbtjänster som presenteras på denna webbplats kan användas av Stockholms stads pedagogiska verksamheter. Men för att få tillgång till de olika tjänsterna behöver du gå igenom några olika steg.


Hitta program, appar eller webbtjänster

På webbplatsen kan du hitta program, appar och webbtjänster genom att använda kategorierna eller sökfunktionen. Till varje tjänst finns en kort beskrivning, licensinformation och supportinformation samt i vissa fall tips på hur man kan använda tjänsten i undervisningen. Om du vill få mer information om en tjänst kontaktar du dess leverantör.


Licens

Tänk på att i de flesta fallen är det skolorna som ansvarar för licensen. Det står tydligt angivet om tjänsten är fri att använda utan att skaffa licens (freeware), om skolan själv måste skaffa licens eller om det finns en central licens inom Staden samt för vilka skolformer som den centrala licensen i så fall gäller.


Staden har upphandlat två ramavtal inom området. Gäller det licenser för läromedel/ läromaterial, inklusive fortbildningsmaterial för lärare och lärarhandledningar, vänder ni er till Läromedia bokhandel Örebro AB via samma kanal ni använder för analoga läromedel. Behöver ni få kontakt med dem för att ställa frågor ringer ni 019-206 900 eller e-postar Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Gäller det licenser för andra typer av digitala resurser i form av program, appar och webbtjänster vänder ni er till Atea. Atea nås via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 020-44 66 00.


Appar som kräver licenser för att kunna installeras hanteras och köps via Ustart, som har en koppling till Apples Volume Purchase Program (VPP). Skolans Ustart-administratör har möjlighet att köpa appar den vägen.


Har du fått rapport via mail från Atea angående licenser och licensbrister på skolan, klicka här för hjälp att tolka rapporterna.


Installera program på en dator

Om skolan har licens för och vill använda något av programmen ska du kontakta din skolas behöriga beställare. Skolans behöriga beställare beställer programmet till din dator via Serviceportalen. Är du osäker på vem som är behörig beställare på din skola så kan skolledningen hänvisa dig rätt.


Installera appar på en iPad

Det är skolans Ustartadministratör som ser till att appen blir tillgänglig på vald iPad. Det är endast apparna som finns tillgängliga i Apples VPP-tjänst som är möjliga att tillgängliggöra i Ustart och få till sin iPad. Skolans Ustartadministartör kan se vilka som finns där.


Önskemål

Har du önskemål om någon tjänst som i dagsläget inte finns presenterat på webbplatsen eller undrar över något gällande pedagogiska program, appar och webbtjänster kan du kontakta Digitala Lärresurser - Programbanken Stockholm via e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.