Alla program som presenteras i Programbanken kan användas på Stockholms stads datorer. Men för att få ett program till datorn måste du följa några steg.


Hitta program

I Programbanken kan du söka efter program utifrån kategorier eller med sökfunktionen. Till varje program finns en kort beskrivning och licensinformation samt i vissa fall tips på hur man kan använda programmet i undervisningen. Om du vill få mer information om ett program kontaktar du dess producent.


Licens

Om skolan vill använda ett program som är licenskrävande måste man först köpa licens för att få rätt att nyttja produkten. I Programbanken står tydligt angivet om programmen är fria att använda utan att skaffa licens (freeware), om det finns en central licens inom Staden och vilka skolformer som den i så fall gäller för eller om skolan själv måste skaffa licens.


Licenser ska köpas via Stockholms stads upphandlade licensadministratör. Licensadministratören kan också besvara frågor relaterade till licenser, licenskostnader mm. För närvarande är Atea stadens licensadministratör. Atea nås på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 020-44 66 00.


Automatiska licensrapporter

Är du mottagare av automatiska licensrapporter från Atea/Snow, finns ytterliggare information, förklaring och beskrivning av vilka åtgärder ni måste vidta här.


Installera program

Om skolan har licens för och vill använda något av programmen som finns i Programbanken ska du kontakta din skolas behöriga beställare. Skolans behöriga beställare beställer programmet till din dator via Serviceportalen. Är du osäker på vem som är behörig beställare på din skola så kan skolledningen hänvisa dig rätt.


Webbprogram och appar

Endast de webbprogram och appar för mobila enheter som staden har någon form av centralt avtal för hanteras av oss och presenteras i Programbanken. I presentationen av respektive webbprogram och app finns information om hur man får tillgång till dem.


Önskemål

Har du önskemål om något pedagogiskt program som i dagsläget inte finns tillgängligt i Programbanken eller undrar över något gällande pedagogiska program kan du kontakta Programbanken via e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Sök här

Sök här (test)