Sök här

 

Alla program, appar och webbtjänster som presenteras på denna webbplats kan användas av Stockholms stads pedagogiska verksamheter. Men för att få tillgång till de olika tjänsterna behöver du gå igenom några olika steg.

 

Hitta program, appar eller webbtjänster

På Programbankens webbplats kan du hitta program, appar och webbtjänster genom att använda kategorierna eller sökfunktionen. Till varje tjänst finns en kort beskrivning, licensinformation och supportinformation samt i vissa fall tips på hur man kan använda tjänsten i undervisningen. Om du vill få mer information om en tjänst kontaktar du dess leverantör.

 

Licens

Tänk på att i  de flesta fallen är det skolorna som ansvarar för licensen. Det står tydligt angivet om tjänsten är fri att använda utan att skaffa licens (freeware), om skolan själv måste skaffa licens eller om det finns en central licens inom Staden samt för vilka skolformer som den centrala licensen i så fall gäller.

Licenser gällande program och webbtjänster ska köpas via Stockholms stads upphandlade licensadministratör. Licensadministratören kan också besvara frågor relaterade till licenser, licenskostnader mm. För närvarande är Atea stadens licensadministratör. Atea nås på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 020-44 66 00.

Licenser gällande appar hanteras och köps via Ustart, som har en koppling till Apples Volume Purchase Program (VPP).

 

Installera program på en dator

Om skolan har licens för och vill använda något av programmen som finns på Programbankens webbplats ska du kontakta din skolas behöriga beställare. Skolans behöriga beställare beställer programmet till din dator via Serviceportalen. Är du osäker på vem som är behörig beställare på din skola så kan skolledningen hänvisa dig rätt.

 

Installera appar på en iPad

Det är skolans Ustartadministratör som ser till att appen blir tillgänglig på vald iPad. Det är endast apparna som finns tillgängliga i Apples VPP tjänst som är möjliga att tillgängliggöra i Ustart och få till sin iPad. När appen finns tillgänglig på iPaden öppnar man appen Skolappar och klickar på Uncategorized, letar upp appen man vill få tillgång till, klickar på den och sedan på Install. Vid problem pratar du med din Ustartsadministratör på skolan.

 

Önskemål

Har du önskemål om någon tjänst som i dagsläget inte finns tillgängligt i Programbanken eller undrar över något gällande pedagogiska program, appar och webbtjänster kan du kontakta Programbanken via e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.